Home » D:News » Incaltamintea care te scapa de operatii la genunchi

Incaltamintea care te scapa de operatii la genunchi

Incaltamintea care te scapa de operatii la genunchi
Publicat: 08.07.2009
Specialistii din cadrul unei firme britanice de echipament sportiv reparator, au lansat de curand un gen de incaltaminte recuperatoare care va revolutiona refacerea sportivilor cu leziuni ale cartilajelor si ligamentelor genunchilor. Purtarea noilor ghete va duce si la evitarea riscului aparitiei artritelor osteo-articulare.

Tratamentul inedit, posibil prin intermendiul acestor ghete medicinale se numeste APOS (All Phases of Step Cycle) si va fi lansat in Marea Britanie in decursul acestei saptamani.
“Ghetele sunt cu siguranta noi, dar principiile fundamentale care le permit sa vindece si sa opreasca avansarea anumitor afectiuni sunt rodul a multi ani de studii si cercetari. In ultimii 50
de ani am facut progrese semnificative in privinta intelegerii mecanismului articulatiilor membrelor inferioare, folosind proteze si insertii ortopedice in ghete”, afirma dr. Anthony Redmons si Avi Elbaz, specialistii din cadrul Arthritis Research Council, care au stat la baza dezvoltarii acestui concept.
Ghetele combina principiile ortopedicii, cu ajutorul unor insertii speciale in talpi, cu efectul de “du-te-vino” folosit de fizioterapeuti pentru imbunatatirea balansului, echilibrului si fortificarii incheieturilor persoanelor care au suferit leziuni ale picioarelor.
 Rezultatele studiilor si experimentelor facute in Israel pe un lot de 4 000 de pacienti cu probleme ortopedice este de-a drepul impresionant. Din acest lot de voluntari, mai mult de 80% dintre ei continua sa foloseasca ghetele, dupa un an de purtat continuu, declarand ca durerile produse de artrita s-au diminuat considerabil datorita purtarii.

Sursa : Daily Mail

CITESTE SI :

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase