Home » D:News » Efectele stranii ale crizei: mai multi sinucigasi si criminali, dar mai atenti in trafic

Efectele stranii ale crizei: mai multi sinucigasi si criminali, dar mai atenti in trafic

Efectele stranii ale crizei: mai multi sinucigasi si criminali, dar mai atenti in trafic
Publicat: 09.07.2009
Criza economica, prin cresterea puternica a ratei somajului, a determinat o crestere paralela a numarului sinuciderilor si omuciderilor in cele 26 de tari ale UE, dar in acelasi timp si o reducere a numarului victimelor accidentelor de circulatie. O afirma cercetatorii de la Universitatea Oxford si London School of Hygiene intr-un studiu publicat recent in prestigioasa revista Lancet.

Oamenii de stiinta au descoperit ca, la nivel global, fiecarei cresteri cu 1% a ratei somajului ii corespunde (in medie) o crestere cu 0,8% a sinuciderilor la persoanele cu varsta sub 65 de ani. De altfel, si numarul crimelor inregistreaza o crestere cu 0,8%, in timp ce cel al victimelor accidentelor de trafic scade cu 1,4%; ceea ce, in termeni absoluti, ar corespunde unui exces de sinucideri in tarile UE egal cu 1.740 de cazuri si al deceselor corelate abuzului de alcool egal cu 3.500 de cazuri.
Mai precis, daca somajul depaseste 3%, rata sinuciderilor in respectiva categorie de varsta inregistreaza o crestere cu 4,5 %, in timp ce decesele corelate abuzului de alcool se intetesc si ele cu de-a dreptul 28%. In plus, printre barbatii cu varsta intre 30 si  44 de ani cercetatorii au mai observat si o crestere cu 2,7% a deceselor cauzate de infarcturi.

Sursa: Le Scienze

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase