Home » D:News » In anul 2030, masinile electrice ar putea domina soselele SUA

In anul 2030, masinile electrice ar putea domina soselele SUA

In anul 2030, masinile electrice ar putea domina soselele SUA
Publicat: 13.07.2009
Vanzarile de masini electrice ar putea creste cu pana la 86% pana in 2030, cu o conditie: consumatorii sa nu fie nevoiti sa-si cumpere ei insisi baterii, arata un studiu realizat de Universitatea Berkeley din California.

Au aparut, astfel, idei noi de afaceri in domeniu, asa cum este cea imaginata de compania Better Place, care propune  o oferta inspirata din afacerile cu telefoane mobile. O familie care cumpara o masina electrica beneficiaza de un numar de kilometri inclusi in contract, bateria masinii urmand sa fie proprietatea companiei Better Place, care se ocupa si de instalarea statiilor de incarcare, precum si de schimbarea bateriei atunci cand este necesar.

Costul construirii statiilor de incarcare a bateriei  (ce vor inlocui, in viziunea companeiei, clasicele benzinarii) ar fi de 320 miliarde USD, partial compensat de faptul ca economiile realizate in domeniul sanatatii, datorita reducerii poluarii, ar putea fi de 210 miliarde USD.

Proiectul Better Place beneficieza de colaborarea cu Renault-Nissan, care va fabrica masinile electrice respective.

Preturile masinilor electrice si costurile de intretinere ar fi similare celor de la automobilele pe benzina sau motorina, costul alimentarii putand fi chiar mai mic decat in cazul modelelor conventionale, in cazul in care pretul petrolului ar creste semnificativ in urmatorii ani.

Sursa: Reuters

CITESTE SI:automobil

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase