Home » D:News » Un colectionar a gasit pe drum un meteorit estimat ulterior la peste 100.000 euro

Un colectionar a gasit pe drum un meteorit estimat ulterior la peste 100.000 euro

Un colectionar a gasit pe drum un meteorit estimat ulterior la peste 100.000 euro
Publicat: 15.07.2009
O bucata de roca provenita din spatiul cosmic va fi scoasa la licitatie in Marea Britanie, pretul ei fiind estimat la 90.000 lire sterline (105.000 euro).

“Piatra” culeasa de pe un drum de tara de catre colectionarul Rob Elliott si sotia sa, in urma cu 4 ani, s-a dovedit a fi un tip rar de meteorit, numit pallasit. Meteoritul cantarea 17 kg, iar recent, Rob Elliott  s-a decis la vanda la licitatie o bucata din el, cu greutatea de 6,8 kg.

Piatra, cunoscuta sub numele de Meteoritul Hambleton, dupa numele unor coline din regiunea in care a fost gasita, este alcatuita dintr-un amestec de metale, printre care nichel, cu un mineral numit olivina. In lume se descopera cca. 30 de meteoriti anual, si numai 1% dintre ei sunt de tip pallasit.

Rob Elliott colectioneaza roci cosmice de 13 ani si a adunat pana in prezent o colectie care valoreaza milioane de euro. Impreuna cu fragmentul din meteoritul Hambleton, el va mai scoate la vanzare inca aproximativ 170 de mostre de roci din colectia sa, printre care doua esantioane de roci de pe Luna si unul de pe Marte, precum si un meteorit despre care se crede ca ar avea o vechime de 110 milioane de ani.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase