Home » D:News » Aselenizarea a inspirat cel mai mare labirint viu din Europa

Aselenizarea a inspirat cel mai mare labirint viu din Europa

Publicat: 21.07.2009
Pentru a celebra 40 de ani de la aselenizare, un fermier din York, Marea Britanie a avut traznita idee de a-si ara campul de porumb in forma de astronaut.

Cu lungimea sa de 300 de metri si o arie de 30 de acri, astronautul care reproduce costumul NASA pe care Neil Armstrong l-a purtat cand a pasit pe Luna, a devenit cel mai mare labirint viu din Europa si al doilea din lume. In acest moment, porumbul are o inaltime de aproximativ 2 metri, iar drumurile insumate ale labirintului ajung la 10 km.

Fermierul Tom Pearcy, in varsta de 38 de ani, este un pasionat al labirinturilor vii, in anii precedenti el “construind” labirinturi in forma de drakkare (corabii de vikingi), panze de paianjen, Big Ben sau Statuia Libertatii. Labirintul selenar din acest an va fi deschis publicului pana pe 6 septembrie, cand Pearcy isi va ara campul, iar pana la acea data britanicul asteapta in jur de 50.000 de vizitatori.

Sursa: Yorkshire Post

Pe 20 iulie 2009 s-au implinit 40 de ani de la aselenizare, 40 de ani de cand omul a pus piciorul pe Luna. Aniverseaza evenimentul alaturi de DESCOPERA.ro.
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase