Home » D:News » WWF a inaugurat prima rezervatie de tigri din China

WWF a inaugurat prima rezervatie de tigri din China

WWF a inaugurat prima rezervatie de tigri din China
Publicat: 22.07.2009
World Wildlife Fund for Nature (WWF) este cea mai mare organizatie pentru salvarea animalelor salbatice si a habitatelor acestora. De curand, prestigioasa organizatie a inaugurat in nord-vestul Chinei prima rezervatie destinata protejarii tigrilor siberieni in China, anunta agentia de stiri Xinhua preluata de RiaNovosti.

Centrul este situat in provincia Jilin, in apropierea rezervatiei Hunchun aflata la intersectia granitelor dintre China, Rusia si Coreea de Nord. Zona a fost aleasa deoarece zoologii chinezi au descoperit urme ale prezentei tigrilor siberieni in aceste paduri.
Urmele din zona indica faptul ca tigrii siberieni migreaza peste granita cu Rusia, trecand in padurile din Manciuria.
„Situatia nou creata este de o importanta capitala pentru protejarea tigrilor din zona Changbaishan”, declara Fan Zhiyong, directorul filialei WWF din China. Tigrul siberian sau tigrul manciurian sunt aceeasi subspecie. La inceputul anilor 1970, populatia de tigri siberieni din China numara 150 de exemplare, pentru ca, la finele anului 1980, numarul acestora sa scada la doar 35 de tigri. In prezent doar 18-22 de tigri siberieni mai colinda padurile inghetate din nord-vestul Chinei, conform datelor furnizate de Ministerul Padurilor din China. Scopul noii rezervatii este acela de a ajuta la cresterea numarului de tigri, WWF planuind construirea a inca doua astfel de centre in China.

Sursa : RiaNovosti

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase