Home » D:News » “Avatar”: James Cameron revolutioneaza cinematografia

“Avatar”: James Cameron revolutioneaza cinematografia

Publicat: 24.07.2009
Dupa ce au respins ani de zile tehnologia 3D sub pretextul ca este o “joaca de copii”, studiourile Hollywood mizeaza acum tocmai pe filmele realizate si proiectate in aceasta maniera pentru "a da lovitura" la box office. Pelicula stiintifico-fantastica “Avatar” a lui James Cameron este filmata in spectru foto-realistic, “3D stereoscopic”, care combina actiunea reala si imaginile generate de computer (CGI) intr-un amestec fara precedent.

Legendarul regizor de origine canadiana, castigator a trei premii Oscar, James Cameron isi regizeaza primul film dupa succesul incontestabil al “Titanic”-ului din 1997. "Avatar", care a costat 200 milioane dolari, avand-o in rolul principal pe actrita Sigourney Weaver, spune povestea unui grup de oameni ce lupta pentru supravietuire cu locuitorii unei planete indepartate. Filmul se va folosi de actori “sintetici” sau generati pe computer, distribuiti in roluri importante, care vor parea reali, dar care, de fapt, nu exista in lumea fizica.

“Avatar” este, de asemenea, o calatorie emotionanta a mantuirii si a revolutiei; o poveste a unui fost militar de marina ranit, aruncat fara voia sa intr-o misiune de exploatare a unei planete exotice bogata in biodiversitate, care, in cele din urma, trece in tabara rasei indigene intr-o batalie nebuna pentru supravietuire. Cameron va colabora la realizarea filmului sau cu Peter Jackson, regizorul trilogiei “Stapanul Inelelor”.

Pentru “Avatar”, Cameron doreste sa faca aproape nevazuta linia dintre imaginile reale si cele create pe calculator. Pentru acest lucru, el se foloseste de o tehnologie denumita “Simulcam” – o noua camera revolutionara, capabila sa suprapuna imaginile create pe computer imaginilor reale, filmate pe viu. Lansarea filmului “Avatar” a fost anuntata pentru data de 18 decembrie 2009.

 

 

Sursa: DailyGalaxy

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase