Home » D:News » Cum arata un lansator de nave cosmice?

Cum arata un lansator de nave cosmice?

Cum arata un lansator de nave cosmice?
Publicat: 29.07.2009
Oamenii prezenti ieri la un spectacol aerian organizat in Wisconsin, SUA, au putut privi de aproape un aeroplan proiectat special sa lanseze o nava spatiala in spatiu. Avionul vine de la Virgin Galactic si reprezinta o parte a eforturilor acestei companii de a face saltul catre calatoriile spatiale de factura comerciala.

Fuselajul-geaman al aeronavei denumite WhiteKnight Two, aratand ca doua avioane conectate in zona aripilor, a survolat circular de cateva ori pista de decolare inainte sa revina la sol, in aprecierile celor prezenti la adunarea anuala a Experimental Aircraft Association’s Air Venture.

Planurile celor de la Virgin Galactic vizeaza transportarea pe orbita de catre “CavalerulAlb Doi” a SpaceShip Two, o nava presurizata, de la o baza aflata in New Mexico. Atunci cand cele doua nave vor atinge altitudinea de 15.240 metri, cea cosmica se va detasa si se va propulsa in spatiu cu o viteza de patru ori mai mare decat viteza sunetului.

Virgin Galactic nu a stabilit inca o data a lansarii, dar este pregatita sa faca in orice moment acest pas. WhiteKnight Two, botezat si “Eve”, a intreprins deja 16 zboruri experimentale.

Sursa: Sciarticleblog

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase