Home » D:News » Viata pe Marte va fi descoperita in 2018

Viata pe Marte va fi descoperita in 2018

Viata pe Marte va fi descoperita in 2018
Publicat: 29.07.2009
Agentia Spatiala Europeana nu isi face probleme din cauza crizei financiare care afecteaza majoritatea tarilor. Chiar daca a fost nevoita sa renunte temporar la misiunea care ar fi trebuit sa identifice posibilele forme de viata martiene, operatiune care ar fi trebuit sa aiba loc in anul 2011, agentia este hotarata sa lanseze proiectul nu mai tarziu de 2018.

Alaturi de Agentia Spatiala Europeana, in proiectul denumit ExoMars, va fi implicata si NASA, misiunea comuna prevazand trimiterea pe Planeta Rosie a unei navete spatiale la bordul careia se va afla un rover special echipat pentru identificarea potentialelor forme de viata extraterestre.

Dotat cu panouri solare care sa ii asigure energie pe un termen cat mai indelungat, vehiculul va putea parcurge mai multi kilometri pe solul martian, si se va autoghida folosind senzori optici. In componenta acestuia va fi inclusa si o sonda usoara de forare, capabila sa patrunda pana la doi metri in sol, un dispozitiv de recoltare si analizare a mostrelor de sol, precum si instrumente speciale care sa identifice orice urma de viata care ar exista sau care a existat vreodata pe Marte.

Anul 2018 a fost ales special, datorita alinierii optime a planetelor, ceea ce permite o calatorie de doar 9-10 luni a unui modul mai greu decat cele trimise pana in prezent.

Sursa: Pravda

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase