Home » D:News » Stravechi sanctuar al nimfelor, descoperit in Bulgaria

Stravechi sanctuar al nimfelor, descoperit in Bulgaria

Stravechi sanctuar al nimfelor, descoperit in Bulgaria
Publicat: 31.07.2009
O echipa de arheologi bulgari a anuntat descoperirea unui sanctuar antic in centrul tarii, un loc in care era celebrat misteriosul cult al nimfelor din vremuri stravechi. Sanctuarul a fost scos la lumina la Nicopolis ad Istrum, in apropiere de Veliko Tarnovo si se anunta de pe acum una dintre cele mai mari descoperiri arheologice ale acestui an.

„Pana acum, nu aveam cunostinta despre acest cult decat din imaginile sterse de pe mondele antice din vremea imparatului Septimius Severus si din cateva inscriptii datand din aceeasi perioada”, afirma Plavina Valdkova, liderul echipei de arheologi. Cercetatoarea bulgara sustine ca sanctuarul este primul de acest fel descoperit in Bulgaria. Sapaturile vizau vechiul sit arheologic din Nicopolis ad Istrum, muncitorii care trebuiau sa instaleze o conducta de apa catre satul Resen identificand sanctuarul din pura intamplare.

Adoratorii nimfelor din vremuri stravechi isi au originea, conform arheologilor, in Grecia Antica, acolo unde aceste creaturi mitologice se credea ca fac parte din suita unor zei majori precum Zeus, Hera sau Afrodita.

Sursa:Novinite

CITESTE Si:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase