Home » D:News » Imaginea misterioasa a unei femei a fost descoperita pe o piatra

Imaginea misterioasa a unei femei a fost descoperita pe o piatra

Publicat: 06.08.2009
Un arheolog voluntar al sitului Kent din Marea Britanie a descoperit un fel de placa de faianta veche de 750 de ani pe suprafata careia era imprimata imaginea misterioasa a unei femei necunoscute.

Sapaturile din padurea Shorne, executate de excavatoarele comunitatii consiliului din districtul Kent, se apropiau de finalul celui de-al patrulea an de activitate atunci cand descoperirea a fost facuta.

Imaginea femeii a fost identificata pe spatele unei placi ceramice, dupa ce aceasta a fost curatata de pamant. Fata femeii este neclara, dar se poate observa ca are un par drept, de marime medie, ce pare prins cu o panglica iar in jurul gatului are un lant sau un sirag de margele.

Identitatea sa este un mister, dar arheologii cred ca ar putea sa fie vorba despre una dintre nevestele familiei Cobham, care a trait in apropiere de Randall Manor, sau poate o figura religioasa din acea perioada.

“Este incredibil. Placuta se afla intr-o conditie foarte buna si nu a fost depreciata. Este cea mai buna pe care am descoperit-o vreodata”, a declarat arheologul voluntar Albert Daniels.

Planurile sunt deja facute pentru prezervarea si expunerea bucatii de ceramica intr-o expozitie locala, alaturi de un alt fragment asemanator, descoperit cu un an in urma, tot in padurile Shorne din parcul districtual.

Sursa: Discoveryon

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase