Home » D:News » In Japonia, chiar si canalizarile sunt opere de arta

In Japonia, chiar si canalizarile sunt opere de arta

Publicat: 06.08.2009
Intr-o tara recunoscuta pentru creativitatea si energia constructiva a oamenilor, chiar si lucrurile care starnesc oroarea pot deveni veritabile opere de arta. Este si cazul sistemelor de canalizare care, in Tara Soarelui Rasare, au ajuns, in scurt timp, obiective pe lista celor mai multi dintre turisti.

Cum in Japonia, uraganele sunt o amenintare constanta, edilii niponi au imaginat si pus in practica un ingenios sistem de canalizare. Constructia este dotata cu incaperi uriase, de pana la 65 de metri inaltime si 32 de metri latime in care apa sa poata fi eliberata. Acestea sunt conectate prin retele kilometrice de tuneluri, aflate la circa 50 de metri sub orase. In plus, sistemul de canalizare este dotat cu rezervoare masive sustinute de zeci de coloane de beton.

Japonia este, in fapt, o tara cu o indelungata traditie in constructia canalizarilor, primele mentiuni despre astfel de realizare igineresti datand de acum 2000 de ani. Proiectul actualei canalizari a fost demarat in anul 1992, iar astazi, dincolo de functionalitate sa, a devenit una dintre principalele atractii turistice.

Sursa:WeirdAsiaNews

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase