Home » D:News » Arta din creioane

Arta din creioane

Publicat: 06.08.2009
Banalele creioane colorate folosite de cei mici la desenat au fost transformate in cautate obiecte de arta, gratie maiestriei artistei plastice Jennifer Maestre. Sculpturile acesteia – realizate exclusiv din imbinarea a sute de creioane – sunt la mare cautare in Statele Unite ale Americii si Japonia, pasionatii platind chiar 2.000 de dolari pentru un astfel de exponat.

Operele de arta ale doamnei Maestre, o femeie in varsta de 48 de ani care traieste in oraselul Concord din Massachusetts, au ajuns la moda printre colectionari in urma unei expozitii desfasurata luna trecuta la New York. Jennifer foloseste in jur de 500 de creioane pentru a realiza un exponat si crede ca pana in momentul de fata a cumparat peste 5.000 de creioane colorate pentru a le imbina intr-o originala viziune artistica.

Totul a pornit cand cei 3 copiii ai artistei au crescut si si-au abandonat desenele, de care gratie mamei lor fusesera foarte pasionati in frageda pruncie, pe jocuri video. Avand la dispozitie arsenalul de creioane si fiind pasionata de… aricii de mare, initial artistei i-a venit ideea sa reproduca o astfel de vietate, folosindu-se de condeiele copiilor. Apoi, multumita de ceea ce a facut a continuat sa creeze alte forme, pana cand un critic i-a vazut ciudatele creatii si impresionat de faptul ca acestea pareau vii i-a propus lui Maestre sa organizeze expozitia in urma careia a cunoscut un succes fulminant..

Sursa: JM

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase