Home » D:News » 30.000 de porumbei de cursa au disparut fara urma

30.000 de porumbei de cursa au disparut fara urma

30.000 de porumbei de cursa au disparut fara urma
Publicat: 12.08.2009
Procurorii polonezi au inceput o ancheta de anvergura menita sa descopere ce s-a intamplat cu un efectiv de 30.000 de porumbei de rasa disparuti in decursul unei curse de distanta lunga, transmite postul polonez de televiziune TVN24, preluat de agentia rusa RiaNovosti.

Un club al columbofililor din Polonia a adus 50.000 de porumbei de rasa in orasul german Schoningen pentru o competitie specifica desfasurata pe o distanta standard de 600 kilometri. In ciuda tuturor masurilor de precautie luate in prealabil de organizator, doar 20.000 de porumbei au reusit sa se intoarca cu bine in orasul polonez Chosrow, unde a fost fixat capatul de linie.

Conform primelor investigatii, se pare ca vanturile puternice si furtunile violente au dus la pierderea fara urma a mai mult de jumatate din efectivul total al porumbeilor inscrisi la concurs. Proprietarii porumbeilor de rasa considera ca organizatorii sunt singurii vinovati de dezastrul produs. Procurorii afirma ca alte competitii similare din zona au fost anulate datorita vremii nefavorabile. Este greu de estimat daca toate pasarile au murit, deoarece cativa porumbei au fost reperati in regiunile invecinate traseului cursei.

Sursa: RiaNovosti
 

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase