Home » D:News » Bruno-elefantul, proboscidianul fashion

Bruno-elefantul, proboscidianul fashion

Publicat: 12.08.2009
Cei mai pretentiosi designeri de incaltaminte ar fi cazul sa se teama – in industrie a aparut un nou competitor, un rival de marimi cu adevarat considerabile.

Un elefant asiatic de la gradina zoologica Paignton din Devon a devenit cel mai bine incaltat animal din Regatul Unit al Marii Britanii, dupa ce a primit o pereche de ghete in valoare de 500 de lire sterline. Elefantul Gay, in varsta de 40 de ani, suferea de luni de zile de dureri cauzate de abscese la picioarele din fata; prin urmare, medicii veterinari de aici au decis sa-i ofere proboscidianului un ajutor ortopedic.

Ghetutele (vorba vine) au costat fiecare 250 de lire sterline, au un diametru de 40 de cm si au fost lucrate manual de compania Aussie Dog din Australia, specializata in proteze si echipamente pentru animale. Avand o garantie de 15 ani, ghetele sunt proiectate pentru a sustine fara nicio problema presiunea pahidermului de 4 tone. In afara de faptul ca este primul elefant cu ghete din lume, Gay beneficiaza saptamanal de pedichiura si tratament cu aloe vera pentru a nu suferi din pricina afectiunii sale.

Sursa: Paignton Zoo

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase