Home » D:News » A fost implantat pacemakerul care comunica wireless

A fost implantat pacemakerul care comunica wireless

A fost implantat pacemakerul care comunica wireless
Publicat: 13.08.2009
O pacienta de la spitalul St.Francis din New York este in prezent monitorizata de la distanta prin intermediul unui nou pacemaker Wi-Fi. Acesta transmite medicului si seviciul de urgenta informatii cu privire la starea pacientei.

Carol Kasyjanski, 61 de ani, din New York nu se numara printre persoanele care protesteaza din cauza poluarii electromagnetice generate de tehnologia  WiFi. De cateva saptamani i-a fost implantat un nou tip de pacemaker, care comunica wireless cu spitalul, monitorizandu-i activitatea cardiaca. Dupa 20 de ani in care a trait gratie unui pacemaker traditional, Carol se simte de-acum mult mai linistita, intrucat in eventualitatea unei probleme cardiace, noul pacemaker-ul pe care-l are implantat va contacta imediat medicul si serviciul de ambulanta. Tehnologia in sine nu reprezinta nimic nou sub soare: un pacemaker caruia i-a fost adaugat un transmitator radio, un panou de control de instalat in casa pacientului si serverele la spitalul unde acesta este arondat (pacemaker-ul comunica informatiile monitorului aflat in casa, care la randul lui le transmite serverului). In plus, frecventele utilizate pentru transmiterea pretioaselor date sunt diferite de cele dedicate WiFi-ului comercial.

Avantajele tehnologiei nu se limiteaza insa la situatiile de urgenta: pacemaker-ul WiFi usureaza monitorizarea si tratamentul cardiopaticilor si de altfel, potrivit profesorului Steven Greenberg, director al Centrului pentru aritmie si  pacemakere de la spitalul St. Francis din New York, actualul pacemaker este doar primul pas in realizarea de noi dispozitive tot mai inteligente, in masura sa monitorizeze si alti parametri vitali. “In scurt timp vom reusi sa monitorizam tensiunea sanguina, sa masuram glicemia si o sumedenie de alti indicatori fiziologici”, a precizat Greenberg.

Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase