Home » D:News » Cum isi pastreaza vulpoii zburatori haremurile ?

Cum isi pastreaza vulpoii zburatori haremurile ?

Cum isi pastreaza vulpoii zburatori haremurile ?
Publicat: 24.08.2009
Cercetatorii germani au reusit sa descopere secretul care le permite masculilor de vulpi zburatoare sa-si pastreze femelele din haremuri, conform unui studiu de anvergura publicat in periodicul Biology Letters editat de Royal Society.

Inca de la bun inceput trebuie specificat ca vulpile zburatoare nu au nicio legatura aparenta cu vulpile obisnuite. Termenul de vulpi zburatoare acopera sub umbrela sa toate speciile de liliaci gigantici frugivori care traiesc in zonele tropicale.

Echipa condusa de profesorul Stephan Klose din cadrul Universitatii din Ulm a studiat vulpile zburatoare cu capul cenusiu, specie de lilieci giganti care se hranesc cu fructe si traiesc in colonii de pana la 20 000 de exemplare, populand zonele inundabile din nordul Australiei. Conform concluziilor finale, nivelul crescut al testosteronului din sangele masculilor este responsabil de atractia pe care reprezentantii inaripati ai “sexului tare” o raspandesc in jurul femelelor.

“Am tinut masculi in captivitate timp de trei zile, perioada in care le-am recoltat mostre de sange pentru a determina nivelurile hormonului testosteronului. Dupa aceste testari am eliberat toti masculii inapoi in colonii si i-am studiat in continuare. Spre surpriza noastra, in timpul perioadei de imperechere, masculii cu un nivel crescut al testosteronului aveau cele mai mari haremuri, femelele fiind instinctiv atrase de acestia”, declara profesorul Klose.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase