Home » D:News » Jumatate dintre americani s-ar putea imbolnavi de gripa porcina

Jumatate dintre americani s-ar putea imbolnavi de gripa porcina

Jumatate dintre americani s-ar putea imbolnavi de gripa porcina
Publicat: 26.08.2009
Aproape jumatate din populatia Statelor Unite ale Americii ar putea contracta virusul gripei porcine in urmatorul sezon de imbolnaviri.

Consiliul Prezidential pe Teme de Stiinta si Tehnologie al SUA estimeaza ca boala ar putea ucide pana la 90.000 de persoane si ar putea conduce la spitalizarea a peste 1.8 milioane de americani. Acestora le lipseste imunitatea in fata gripei porcine, ceea ce ii ofera virusului potentialul de a infecta mai multi indivizi decat o simpla gripa sezoniera.

Desi majoritatea celor bolnavi ar putea “sa duca boala pe picioare”, si cei mai multi sa nu fie internati in clinici, o eventuala pandemie ar putea afecta puternic sistemul de sanatate american, deoarece chiar si asa pacientii tot ar ocupa intre 50% si 100% din paturile disponibile. O gripa normala cauzeaza de obicei aproximativ 200.000 de spitalizari anual.

Desi cifrele inaintate de rapoarte par logice, un numar de variabile face dificil de prezis daca adevaratul efectiv de americani infectati va depasi sau va fi mai mic decat prognosticul de la Casa Alba. Estimarile sunt bazate pe diferite presupuneri, inclusiv aceea ca virusul nu va suferi mutatii care sa-i dezvolte tulplini mai periculoase sau care sa-l faca sa infecteze populatia mai in etate.

“Daca se va dovedi ca afecteaza mult mai multi adulti decat credem in prezent, situatia s-ar putea arata foarte severa. Pe de alta parte, rezultatul final s-ar putea prezenta mai putin grav decat predictiile”, sustine expertul in sanatate publica Marc Lipitch.

Principalul scop al estimarilor a fost acela de a gestiona un plan de protejare a publicului. De exemplu, s-a estimat ca virusul va lovi cel mai puternic la jumatatea lunii octombrie a acestui an, deci cercetatorii trebuie sa produca un vaccin pana atunci.

Sursa: Discovermagazine

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase