Home » D:News » Femeia cu doua vagine

Femeia cu doua vagine

Femeia cu doua vagine
Publicat: 26.08.2009
Avand cicluri menstruale care durau pana la 21 de zile si gasind sexul neatragator si imposibil de facut, englezoaica Lauren Williams, a stiut dintotdeauna ca este ceva in neregula cu ea. La varsta de 24 de ani, si-a luat inima in dinti si a mers la medicul ginecolog pentru o consultatie ampla, unde a descoperit cu stupoare ca sufera de o afectiune foarte rara: se nascuse cu doua vagine, doua utere si doua coluri uterine.

In urma socantului diagnostic, dupa patru ani de tratamente alternative si ezitari, englezoaica a fost de acord sa fie supusa unei complicate operatii prin care i s-a creat un singur vagin, iar acum Lauren, in varsta de 28 de ani, se simte foarte bine, se poate bucura de sex si chiar face glume privind “configuratia” sa speciala. “Mama mi-a zis dintotdeauna ca este ceva unic la mine. Nu ne gandeam totusi chiar la chestia asta…”

In ciuda faptului ca acum are un singur vagin, medicii englezi care au operat-o au considerat ca este mai sanatos sa-i lase ambele utere, astfel incat, in viitor, cand va ramane gravida, englezoaica va trebui sa foloseasca in continuare metode contraceptive pentru a nu ramane gravida concomitent si in celalalt uter.

La sfarsitul adolescentei si in primii ani de tinerete, Lauren nu-si explica de ce nu-i place sa faca dragoste si avea dureri daca folosea tampoane interne. “Am presupus doar ca am un vagin mai mic, am mai auzit de astfel de cazuri”, marturiseste ea. Apoi, la 24 de ani, a facut testul Papanicolaou care a relevat ca are anumite probleme. Initial, doctorii au interpretat gresit rezultatele testului, intuind ca Lauren are o malformatie a uterului. I-au recomandat un implant contraceptiv permanent si sa faca vizite regulate la medicul ginecolog. Pentru ca problemele ei nu au incetat, englezoaica a mers in cele din urma la un expert de la St. Mary’s, unul dintre cele mai apreciate spitale londoneze, care i-a pus diagnosticul corect si a fost uimit de faptul ca ceilalti ginecologi care o consultasera pe Lauren in adolescenta nu si-au dat seama de problema ei.

In loc sa-i fie extirpat un uter, echipa de medici formata din ginecologi si esteticieni de la St. Mary’s a hotarat sa taie bariera care separa cele doua vagine si sa creeze unul singur. In urma operatiei, Lauren a trebuit sa poarte vreme de cateva saptamani un tampon urias, care sa impiedice formarea unei noi bariere pe peretii vaginului. In momentul in care cicatricele operatiei s-au vindecat, Lauren era speriata, crezand ca va avea un vagin urias. “Spre usurarea mea, totul arata si este normal acum” a declarat ea dupa operatie.

Sursa: Midday

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase