Home » D:News » Presedintele Rusiei, declarat zeitate in viata de catre budistii siberieni

Presedintele Rusiei, declarat zeitate in viata de catre budistii siberieni

Presedintele Rusiei, declarat zeitate in viata de catre budistii siberieni
Publicat: 27.08.2009
Inaintea vizitei sale oficiale in Mongolia, presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a facut o escala in Buriatia, provincie rusa de la granita cu Mongolia, unde a vizitat cel mai vechi templu budist din Federatia Rusa. Ivolginsky-Datsan este situat la 30 kilometri de Ulan Ude, capitala Buriatiei.

Potrivit agentiei de stiri Nezavisimaia Gazeta, preluata apoi de mai multe agentii de stiri, calugarii budisti au fost atat de incantati de personalitatea lui Dmitri Medvedev incat l-au declarat nici mai mult nici mai putin decat “Zeitate in viata”.

Presedintele rus a fost intampinat de Panditul Hambo-Lama Damba Ayusheev, liderul spiritual al tuturor budistilor din Federatia Rusa.
“Conducatorul tarii noastre este un om deosebit, aflat la o reincarnare foarte importanta. El duce pe umerii sai o responsabilitate uriasa in privinta cetatenilor tarii. Toti budistii trebuie sa-l sprijine in toate eforturile sale, identificandu-l in acelasi timp cu o zeitate” delara Panditul Ayusheev. Budistii din Buriatia au pregatit in acest scop o ceremonie sacra pentru Medvedev, ceremonie in cadrul careia presedintele rus va fi recunoscut drept reincarnarea lui Tara cea Alba, o zeitate budista a compasiunii, pacii si gratiei divine.

In acesta directie, calugarii budisti i-au pregatit deja un tron alb care simbolizeaza prezenta zeitei Tara pe Pamant. Budistii rusi nu au dezvaluit presei mai multe detalii despre initierea presedintelui Medvedev, considerand acest eveniment deopotriva sacru si secret. Presedintele rus a adaugat ca este pasionat de Yoga, practica fizico-spirituala conectata cu credintele religioase budiste. Acesta a mai declarat intr-un interviu anterior ca a devenit atras de Yoga in urma sfaturilor si incurajarilor sotiei sale, Svetlana Medvedeva.

Sursa: Itar-Tass, Joshua Kucera

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase