Home » D:News » Care este cea mai impunatoare insecta din lume?

Care este cea mai impunatoare insecta din lume?

Publicat: 31.08.2009
Faceti cunostinta cu Heathcliffe, gandacul-sapator-gigant de origine australiana din specia Macropanesthia rhinoceros, actualul pretendent al titlului pentru cea mai grea insecta din lume.

Heathcliffe si cei asemenea lui sunt diferiti de gandacii murdari de bucatarie pe care ii stim cu totii. “Gigantii” australieni nasc pui vii, ii cresc in scorburi, sunt “animale de companie” minunate si se hranesc cu frunze.

“Originari din New South Wales si din nordul Queenslandului, ei pot atinge greutatea de 30 – 35 de grame si pot depasi lungimea de 85 de milimetri. Sunt cei mai grei gandaci din lume si, daca nu chiar cele mai grele insecte, cu siguranta aspiranti la aceasta pozitie”, sustine biologul Nathan Lo din cadrul Universitatii Sydney.

Gandacii sapatori giganti difera de alte insecte in multe privinte si nu au niciun grad de rudenie cu gandacii americani si germani care bantuie prin casele din Australia si din toata lumea. Gigantii pot trai pana la opt anii, o longevitate impresionanta pentru niste insecte.

“Atunci cand dau nastere, fac pui vii, nu oua, pe care ii lasa in scorburile lor. Ies dimineata la colectat de resturi de frunze cu ajutorul carora isi hranesc odraselele, de care se ingrijesc timp de cateva luni. Acesti gandaci giganti sunt un fel de ursi koala pentru entomologie, mancand numai frunze si ducand o existenta destul de sedentara”, a mai adaugat specialistul.

Sursa: SciNews

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase