Home » D:News » Copacii artificiali in lupta cu incalzirea globala

Copacii artificiali in lupta cu incalzirea globala

Copacii artificiali in lupta cu incalzirea globala
Publicat: 31.08.2009
De vreme ce negocierile pentru incheierea unui acord international vizand reducerea emisiilor de carbon nu prea au succes, expertii in protectia mediului se intorc catre solutii tehnice, cu ajutorul carora mai putem castiga timp. Specialistii de la Institutul de Inginerie Mecanica din Marea Britanie propun o astfel de solutie: copacii artificiali care absorb dioxidul de carbon din aer.

Alaturi de coloanele inalte ale turbinelor eoliene, devenite deja o priveliste familiara in multe dintre tarile Europei, s-ar putea inalta, in curand, si siluetele arborilor artificiali, meniti sa extraga din atmosfera dioxidul de carbon si sa-l converteasca intr-o forma usor de stocat.

Dupa afirmatiile specialistilor, acesti “copaci” ar fi de mii de ori mai eficienti decat cei adevarati, in realizarea absorbtiei CO2.

100.000 de astfel de instalatii – care ar incapea pe o suprafata de numai 600 de hectare – ar putea absorbi toata cantitatea de CO2 produsa in Marea  Britanie prin consumul casnic, transport si iluminatul public. Iar cinci milioane de copaci artificiali ar fi suficienti pentru a modifica semnificativ continutul de dioxid de carbon din atmosfera la nivel global.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase