Prima pagină D:News

Putin a inaugurat un centru de reabilitare pentru leoparzi

Redactia Descopera.ro | 09.24.2009 | ● Vizualizări: 131
Putin a inaugurat un centru de reabilitare pentru leoparzi     no tags + zoom
Galerie foto (8)

Sambata, 19 septembrie, in Muntii Caucaz, primul ministru al Rusiei Vladimir Putin a inaugurat un centru de reabilitare a animalelor salbatice. Premierul moscovit a marcat momentul prin eliberarea simbolica – din custi in tarcuri amenajate in aer liber – a doua exemplare foarte rare de leopard.

Centrul, situat in localitatea Krasnaya Polyana de langa orasul Sochi, cu deschidere la Marea Neagra, va reprezenta prima masura de prevenire a extinctiei leoparzilor vest-asiatici.

Unul dintre principalele obiective pe care noul stabiliment trebuie sa le indeplineasca este repopularea cu leoparzi a Muntilor Caucaz de pe teritoriul Rusiei pe durata urmatorilor 10 pana la 15 ani.

Rarele feline se afla deja pe Lista Rosie a Speciilor Periclitate, intocmita de Uniunea Internationala de Conservare a Naturii.

Mai exista in prezent cativa leoparzi vest-asiatici in Iran si in statele ex-sovietice Georgia, Azerbaijan si Turkmenistan.

Cei doi leoparzi au fost tranferati in Turkmenistan pe calea aerului. Conform directorului din Rusia al organizatiei World Wildlife Fund (WWF) Igor Chestin, capturarea mai multor leoparzi din Turkmenistan si Iran se afla pe ordinea de zi pentru inregimentarea lor in cadrul noului centru.

"Este un lucru foarte bun ca acest proiect se bucura de sprijin international", a declarat Putin.

Sursa: Rianovosti

Citeste America de Sud, taramul sangeroaselor carteluri, episodul de astazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei!

CITESTE SI: