Prima pagină D:News

Mesajele subliminale: functioneaza doar cele negative

Redactia Descopera.ro | 09.29.2009 | ● Vizualizări: 320
Mesajele subliminale: functioneaza doar cele negative     mesaje subliminale, inconstient, constiinta + zoom
Galerie foto (1)

Acele imagini care ii sunt propuse unui observator pentru o perioada de timp atat de scurta incat acesta nu le poate percepe constient sunt eficiente mai ales atunci cand vehiculeaza un continut negativ: au stabilit psihologii de la University College din Londra, in urma unui studiu.

Capacitatea imaginilor subliminale de a influenta persoanele care le urmaresc face de ani buni obiectul unor discutii aprinse, mai ales in lumea publicitatii. Pana acum, mai multe studii au indicat faptul ca perceptia inconstienta a informatiilor subliminale este in masura sa suscite o reactie emotionala, dar rezultatele acestor cercetari au fost puse sub semnul intrebarii de metodologia utilizata, considerata destul de ambigua.

"S-au facut multe speculatii in jurul ipotezei ca persoanele pot elabora mai mult sau mai putin inconstient informatii emotionale cum sunt imaginile, chipurile sau cuvintele, dar noi am demonstrat in mod definitiv ca oamenii sunt mult mai atenti la mesajele negative", a declarat Nilli Lavie, sefa echipei de cercetare. In mod evident, exista un avantaj evolutiv in a raspunde rapid la informatii cu valenta emotionala negativa, a mai precizat cercetatoarea.

Citeste Corleone, Olimpul nasilor, episodul de astazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei.

Sursa: Le Scienze

CITESTE SI: