Prima pagină D:News

Premiantii din Somalia sunt rasplatiti cu AK-47

Redactia Descopera.ro | 10.20.2009 | ● Vizualizări: 118
Premiantii din Somalia sunt rasplatiti cu AK-47     Somalia, AK-47, armament, munitie, razboi, guerila, terorism, islamism, somalezi, adolescenti, Coran + zoom
Galerie foto (1)

Castigatorii unui concurs de cultura generala organizat de islamistii somalezi au primit armament si munitie ca premii pentru meritele lor deosebite. Este vorba despre mitraliere de aslat AK-47, grenade de mana si mine anti-tanc.

Testarile de cunostinte s-au desfasurat pe parcursul lunii sfinte a mulsumanilor, Ramadanul, in orasul portuar Kismayo si au continut intrebari despre Coran si despre geografia Somaliei. Un reprezentant al grupului militar al-Shabab a declarat ca testul de cultura generala a avut ca obiectiv impiedicarea tinerilor in a-si mai pierde timpul si concentrarea lor pe apararea teritoriilor.

"Motivul pentru care tinerii au fost recompensati cu arme este acela de a-i fi incurajat sa participe la razboiul sfant desfasurat in prezent impotriva dusmanilor lui Allah in Somalia", a declarat Abdullahi Alhaq, batranul gruparii al-Shabab.

Echipa castigatoare, din orasul Farjano, a fost premiata cu o pusca, doua grenade, o mina de sol si provizii in valoare de 1.000 dolari. Dar nici ceilalti concurenti nu s-au intors acasa cu mana goala. Ei au primit mitraliere AK-47 si cartuse pentru ele.

Al-Shabab si alti rebeli islamisti acuzati de a avea legaturi cu al-Quaeda domina o mare parte din Somalia centrala si sudica, unde si-au impus cu strictete legea Sharia. Tara a avut ultima oara un guvern functional in 1991. Un slab guvern sprijinit de Natiunile Unite coordoneaza in prezent doar cateva parti ale capitalei Mogadishu.

Sursa: BBC

CITESTE SI: