Prima pagină D:News

Batranetea se va opri la 50 de ani

Redactia Descopera.ro | 10.20.2009 | ● Vizualizări: 459
Batranetea se va opri la 50 de ani     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cercetatorii britanici sunt siguri ca in viitorul apropiat centenarii vor arata si se vor simti precum o persoana in varsta de “doar” 50 de ani. Surprinzatoarea performanta pentru longevitatea si sanatatea speciei umane se va datora atat cresterii standardelor de viata, cat mai ales progreselor inregistrate de medicina si biotehnologie.

Conform estimarilor, nu mai putin de jumatate din numarul copiilor nascuti in Marea Britanie vor trai pana la varsta de 100 de ani. Pentru ca acestia sa arate la 100 de ani precum o persoana obisnuita la 50, specialistii Institutului Medical de Inginerie Biotehnologica din orasul Leeds, cheltuie circa 50 milioane lire sterline anual pentru dezvoltarea solutiilor inovative in domeniu.

Specialisti au creat deja o proteza de sold care actioneaza pe intreaga durata de viata a beneficiarului, spre deosebire de protezele anterioare care trebuiau inlocuite dupa o perioada de maximum 20 ani. Noua proteza este alcatuita dintr-un aliaj de cobalt-crom, iar articulatia este realizata dintr-o ceramica speciala. Proteza-minune suporta usor peste 100 milioane de pasi. In afara de oferta de proteze durabile, specialistii creeaza pentru pensionarii viitorului o serie de tesuturi transplantabile si organe pe care corpul uman sa le considere drept parte componenta, excluzand total riscul respingerii acestora. Pana in prezent, cercetatorii au reusit crearea unor seturi de valve cardiace perfect functionale.
"Testele efectuate pe animale din Marea Britanie si pe un esantion de 40 de oameni din Brazilia au aratat rezultate promitatoare", declara in incheiere profesorul Eileen Ingham, care coordoneaza cercetarea medicala de frontiera din Institutul britanic.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI :