Prima pagină D:News

NASA se pregateste sa testeze o noua racheta

Redactia Descopera.ro | 10.21.2009 | ● Vizualizări: 62
NASA se pregateste sa testeze o noua racheta     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Pentru prima data dupa aproape 30 de ani, NASA scoate la lumina o noua racheta, care va fi pregatita pentru un zbor de proba in cadrul Centrului Spatial Kennedy din Florida.

Racheta, botezata Ares I-X, este un prototip suborbital al rachetei Ares I, pe care NASA planuieste sa o foloseasca pentru lansarea navetei spatiale Orion. In prezent, cea mai lunga racheta a NASA, Ares I-X, se pregateste pentru zborul de proba programat pentru data de 27 octombrie, la ora 8 dimineata, ora SUA.

"In perioada aceasta, vom testa etapele separarii pentru a determina cat de bine functioneaza motoarele in prima etapa a desprinderii. Vom testa, de asemenea, si motoarele auxiliare, adica parasutele si celelalte aparate implicate in proces", declara oficialul NASA George Diller.

Racheta cu o lungime de 100 de metri, care a costat 445 de milioane de dolari, a fost prezentata publicului in ajunul raportului final al unei comisii independente de la Casa Alba, care a analizat planurile NASA legate de viitoarele zboruri in spatiu.

Sursa: Fox News

CITESTE SI:

Tag-uri: racheta | NASA | spatiu | astronomie