Prima pagină D:News

Femeile chiar ajung sa arate ca mamele lor!

Redactia Descopera.ro | 10.29.2009 | ● Vizualizări: 130
Femeile chiar ajung sa arate ca mamele lor!     chirurgie, trasatura, asemanare, mama, fiica, femeie + zoom
Galerie foto (1)

Pe masura ce inainteaza in varsta, cele mai multe dintre femei incep sa semene fizic tot mai mult cu mamele lor, de unde si indemnul adresat, mai in gluma, mai in serios, petitorilor, de a-si privi bine viitoarele soacre, pentru a sti ce-i asteapta. Fenomenul, cunoscut in mod subiectiv de multa vreme, a fost studiat acum cu ajutorul unor tehnici medicale moderne, rezultatele aratand ca schimbarile in aspectul fetei urmeaza un anumit tipar familial, care se transmite de la o generatie la alta.

O echipa de specialisti in chirurgie plastica din California a analizat, cu ajutorul aparaturii de imagistica si al modelarii 3-D computerizate, modul in care se schimba trasaturile fetei in procesul de imbatranire.

Ei au constatat ca multe femei tind sa mearga pe urmele mamelor lor, in ceea ce priveste aparitia ridurilor si modificarile conturului fetei.

Asemanarile se remarca mai ales in doua zone - la coltul ochilor si la nivelul pleoapei inferioare.

Chirurgii plasticieni considera ca aceste informatii ar putea fi utile pentru o mai buna planificare a operatiilor estetice la nivelul pleoapelor, tinand cont de faptul ca blefaroplastia cosmetica - operatia de "intinerire" a pleoapelor - este o procedura de chirugie estetica foarte ceruta, a patra ca popularitate in SUA, dupa cum arata un studiu din 2008.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI