Home » D:News » Preludiu pentru Halloween – un nou instrument de magie descoperit in Anglia

Preludiu pentru Halloween – un nou instrument de magie descoperit in Anglia

Preludiu pentru Halloween – un nou instrument de magie descoperit in Anglia
Publicat: 30.10.2009
Chiar in apropierea sarbatorii Halloween-ului, arheologii englezi au descoperit o sticla de bere transformata intr-un talisman impotriva spiritelor rele, ingropata in apropierea unui pub din Anglia.

Sticla talisman, menita sa tina departe spiritele rele, a fost fabricata in Germania in secolul XVII, insa a fost descoperita tocmai in regiunea Staffordshire in luna septembrie a acestui an.

Teama de vrajitoare malefice si de vrajile negre ale acestora i-a impins pe britanicii din secolele XVII si XVIII sa isi fabrice astfel de sticlute-talisman pe care le umpleau cu unghii, fire de par si urina si le ingroapu in apropierea casei. Menirea lor era sa protejeze membrii familiei de spiritele rele sau de vraji.

„Nu descoperim in fiecare zi astfel de lucurui. De obicei ne alegem cu ceramica sparta sau cu gunoaiele oamenilor”, declara Andrew Norton din cadrul Oxford Archeology.

Analiza cu raze X arata ca sticla este lipsita de continut, cel mai probabil scurs in urma indelungatei depozitari. Aceasta este stantata la suprafata cu figura incruntata a unui omulet, despre care arheologii cred ca este fie cardinalul Roberto Bellarmine (1542 – 1621), fie figura unui spiridus rau despre care se credea ca salasuieste in paduri.

Sursa: National Geographic

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase