Prima pagină D:News

Ursii din Pirinei vor “frantuzoaice”

Redactia Descopera.ro | 11.02.2009 | ● Vizualizări: 367
Ursii din Pirinei vor “frantuzoaice”     urs, ursi, zoologie, natura, specii, specii pe cale de disparitie, franta, pirinei + zoom
Galerie foto (1)

Populatia de ursi bruni din Franta a devenit atat de mica incat, in viitorul apropiat, ursii din acesta tara vor disparea cu totul. Pe langa numarul foarte redus de exemplare, cercetatorii au descoperit ca, in randul ursilor, exista mai multi masculi decat femele, fapt care agraveaza situatia.

"Ultimele noastre studii arata ca, daca dorim salvarea ursilor din Franta, trebuie sa trecem de urgenta la relocarea intre ele a exemplarelor ramase. Prin acesta metoda nu vom impulsiona doar cresterea populatiei, ci vom evita si pericolul consagvinizarii genetice. In plus, am descoperit ca avem mult mai multi masculi decat femele, fapt de asemenea ingrijorator ", declara Guillaume Chapron, expert in viata ursilor si conducatorul unei echipe de specialisti de la Universitatea Suedeza de Stiinte, Universitatea de Stat din Washington si Oficiul National Francez de Vanatoare si Fauna Salbatica.

Ursii din Franta traiesc doar in muntii Pirinei si sunt divizati in doua sub-populatii. Prima se afla in zona centrala, fiind alcatuita din ursi mutati recent, iar cea de-a doua este situata in vestul Pirineilor, fiind puternic afectata de vanatoare si rata crescuta a consagvnizarii.

Sursa: Science Daily

CITESTE SI: