Prima pagină D:News

Exista muzica clasica? Un eveniment cu dirijorul Tiberiu Soare

Redactia Descopera.ro | 11.04.2009 | ● Vizualizări: 80
Exista muzica clasica? un eveniment cu dirijorul Tiberiu Soare     Fundatia Calea Victoriei, Bucuresti, Calea Victoriei, muzica clasica, dirijor,Tiberiu Soare + zoom
Galerie foto (1)

Fundatia Calea Victoriei va invita in 17 noiembrie, de la 18:30, la Clubul Taranului, MTR, la o conferinta interactiva a unuia dintre cei mai carismatici si talentati dirijori din tinara generatie.

Tiberiu Soare este absolvent a două dintre Facultăţile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, cea de dirijat - clasa profesorilor Ludovic Bács şi Petru Andriesei, precum si cea de interpretare muzicală - tubă - clasa conf. Univ. Ion Popescu. S-a perfecţionat în cadrul Studiilor aprofundate - secţia dirijat orchestră cu Horia Andreescu şi a urmat cursuri de măiestrie susţinute de dirijorii: Alain Paris şi Adrian Sunshine.

Este dirijor din 1999. A dirijat orchestrele Filarmonicilor din Braşov, Craiova, Satu Mare, Ploieşti, Constanţa, Bacău, Botoşani, Orchestra de Cameră Radio şi Orchestra Naţională Radio. Între 2002 şi 2006 a activat ca profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti - secţiile de muzică de cameră şi operă. În prezent este dirijor al Operei Naţionale Bucureşti. Din ianuarie 2007 Tiberiu Soare este coordonatorul Studioului Experimental de Operă şi Balet "Ludovic Spiess" înfiinţat în cadrul Operei Naţionale Bucureşti.

In aceasta intilnire Tiberiu Soare - charismatic vorbitor si bun cunoscator al muzicii din toate timpurile, foarte pasionat de Mozart dar si de Metallica - ne propune sa vorbim despre relatia dintre interpret si muzica pe care o cinta.

"Cind interpretez o partitura, muzica devine cotemporana mea, chiar daca e din secolul 18 - deci Mozart devine contemporanul meu, intru cu el intr-un fel de dialog intelectual. Clasic inseamna ceva categorisit, prafuit, pe cind adevarata interpretare inseamna sa pui in discutie clasicismul, sa il "reinventezi". De aceea putem sa ne intrebam daca exista muzica clasica si la aceasta discutie va invit" - spune tinarul dirijorul.

Tiberiu ne roaga sa venim cu intrebari si sa discutam relaxat despre tema propusa de el. Evenimentul se adreseaza tuturor celor care vor sa inteleaga muzica buna de astazi si din trecut, indiferent de virsta si pregatire.

Inscrieri la: contact@victoriei.ro
Cost atelier: 20 ron - adulti /15 ron - elevi, studenti
Loc desfasurare: Clubul Taranului
Data: 17 nov, 18:30-20:30

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI