Prima pagină D:News

Descopera adevarata istorie a romanilor

Redactia Descopera.ro | 11.04.2009 | ● Vizualizări: 366
Descopera adevarata istorie a romanilor     istoria romanilor, istoria romaniei, istorie, burebista, decebal, mihai viteazu, stefan cel mare, cele mai mari batalii ale romanilor, Dacia, Valahia, principatele romane + zoom
Galerie foto (1)

Istorie se cheama ceea ce s-a intamplat cu adevarat, nu ceea ce am vrea sa se fi intamplat, declara in urma cu aproape un secol marele istoric roman Nicolae Iorga. Un adevar cu valoare de postulat, daca luam in calcul zecile de mistificari care au avut ca subiect istoria romanilor, in special istoria formarii poporului roman, dupa retragerea aureliana din anul 271. In speranta ca putem aduce o raza de lumina asupra acelor evenimente tulburi care au marcat aproape doua milenii de istorie valaha, va invitam sa descoperiti, asa cum spunea si Iorga, o frantura de istorie, dupa cum s-a intamplat ea cu adevarat, totul in cel mai nou maraton Descopera.ro, "Descopera Adevarata Istorie a Romanilor", care va incepe in luna noiembrie.

Cine a fost cu adevarat Burebista? Cine este omul care i-a infruntat pe romani si care si-a capatat prin lupta cognomenul de "Zece Ursi" - Dece-bal? Cum au trecut cei aproape 1000 de ani de istorie in care marturiile cu privire la existenta valahilor sunt atat de putine? Cat de influent a fost primul domnitor al Tarii Romanesti, Basarab I, si care a fost motivul care l-a ridicat la lupta impotriva propriului sau suveran?

Cine a fost primul care a gandit acea "Restitutio Daciae", unirea Tarilor Romane sub o singura autoritate? Care a fost cea mai drastica infrangere a Islamului in fata unei armate crestine? Cine sunt personajele din umbra care au influentat istoria Tarilor Romane?

Vrei sa afli adevarul? Aboneaza-te la articleletter pentru a afla cand incepe noul maraton marca Descopera.ro - "Descopera Adevarata Istorie a Romanilor".

Informeaza-te! Afla-ti trecutul! Afla cine esti tu cu adevarat!

CITESTE SI: