Prima pagină D:News

Plasticul provoaca impotenta

Redactia Descopera.ro | 11.17.2009 | ● Vizualizări: 232
Plasticul provoaca impotenta     plastic, impotenta, china + zoom
Galerie foto (1)

Expunerea la bisfenol-A (Bpa), compusul chimic utilizat in productia maselor plastice, creste riscul de impotenta la barbati. Este concluzia primului studiu menit a cerceta efectele directe ale acestei substante asupra aparatului reproducator uman.

Realizat de cercetatorii din cadrul Fundatiei Kaiser Permanente din Oakland (California), si publicat in revista Human Reproduction, studiul a analizat 230 muncitori chinezi dintr-o fabrica de mase plastice din Shanghai si un esantion de control de 404 muncitori din alte sectoare industriale. Concluzia? Riscul celor expusi la Bpa de a dezvolta disfunctii erectile si o scadere a libidoului este de patru ori mai crescut fata de ceilalti.
Trebuie precizat ca nivelurile de expunere a lucratorilor chinezi din domeniul maselor plastice sunt de 50 de ori mai mari decat cele medii la care este expusa intreaga populatie din Shanghai.
De altfel, bisfenol-A este de-acum prezent in numeroase produse: recipiente pentru uz alimentar, sticle pentru bauturi racoritoare, biberoane, farfurii, rasinile epoxidice utilizate la producerea peliculelor de protectie ale conservelor. Iar studii precedente au asociat (mai ales la cobai) expunerea la Bpa cu o crestere a riscului de cancer la prostata si la san, diabet, boli cardiace si sterilitate.

Sursa: Galileo

CITESTE SI:

Tag-uri: plastic | impotenta | china