Prima pagină D:News

Stim, in sfarsit, cum au fost construite piramidele si Stonehenge (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 11.26.2009 | ● Vizualizări: 1564
Stim, in sfarsit, cum au fost construite piramidele si Stonehenge (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Wally Wallington, un tamplar britanic pensionat, pretinde ca ar fi capabil sa reconstruiasca de unul singur monumentul Stonehenge si, cu ajutorul unei echipe de numai cateva sute de muncitori, chiar Piramida lui Keops. Barbatul a demonstrat ca poate manevra un stalp greu de 10 tone, asemanator celor din componenta controversatei formatiuni arhitectonice din Marea Britanie si a deplasat un hambar pe o distanta de aproape 100 metri, totul in fata camerei de filmat.

Amanuntul care face toate aceste realizari notabile este acela ca britanicul se foloseste exclusiv de forta propriului corp, de gravitatie si de o mare ingeniozitate. Wally are o experienta de 35 de ani in domeniul constructiilor si adeseori in activitatea sa a fost nevoit sa improvizeze diverse tehnici si instrumente pentru realizarea unor sarcini ce pareau imposibile. Acest lucru i-a antrenat latura creativa a creierului.

Dupa ce s-a pensionat, a decis sa exploreze pe cont propriu metodele de manevrare a greutatilor foarte mari. Astfel, aducand acasa mai multe blocuri de ciment, grele de cate o tona si lungi de aproximativ 2.4 metri, a constatat ca le poate deplasa cu mare usurinta prin curte gratie tehnicilor proprii de parghii si pivoti. A dispus trei astfel de mici monoliti in forma unei porti, cu o piatra sprijinita orizontal pe altele doua asezate vertical pe sol. Si nu numai atat, a ridicat de unul singur, pe verticala, un bloc de piatra greu de 10 000 kilograme.

Timp de multi ani, oamenii au incercat sa rezolve misterele din jurul construirii piramidelor egiptene, a monumentului Stonehenge si a altor formatiuni asemanatoare de pe Pamant, unii invocand chiar interventia extraterestra in aceste realizari. Nu si Wally, care este de parere ca a fost nevoie doar de indivizi priceputi pentru prestarea acestor munci, el descoperind personal posibilitatea manevrarii blocurilor uriase de piatra cu usurinta, folosind numai unelte primitive, fizica, lemn, pietre si gravitatie.

"Nu este nevoie sa ridici de la pamant o greutate pentru a o deplasa dintr-un loc in altul. Pietrele servesc drept excelenti pivoti", declara britanicul, care planuieste sa ridice in curtea casei sale, de unul singur, un monument similar cu cel de la Stonehenge, alcatuit din opt blocuri de beton.

Sursa: Mysterytopia

CITESTE SI:

Descopera.ro are nevoie de parerea ta. Completeaza chestionarul nostru!