Prima pagină D:News

Consumul de alcool – responsabil de inmultirea cazurilor de cancer?

Redactia Descopera.ro | 12.08.2009 | ● Vizualizări: 288
Consumul de alcool – responsabil de inmultirea cazurilor de cancer?     medicina, cancer, alcool + zoom
Galerie foto (1)

Mai multi experti britanici considera exista o legatura intre cresterea numarului de cazuri de cancer si actualul mod de viata al populatiei, in care consumul excesiv de alcool pare sa fi devenit o adevarata “epidemie”.

Britanicii beau tot mai mult, cred specialistii, pe de o parte datorita faptului ca a consuma alcool zilnic, la orice ora, a devenit o practica social acceptabila; pe de alta parte, pentru ca bauturile alcoolice sunt accesibile ca pret.

Supermarket-urile realizeaza promotii de genul "2 la pret de 1" sau ofera reduceri la cumpararea de cantitati mai mari, iar a bea acasa, zilnic, a devenit un comportament obisnuit pentru milioane de britanici.

Din 1997 pana acum, in Marea Britanie, numarul cazurilor de cancer al gurii a crescut cu 53%, al cancerelor de esofag cu 20%, al cancerelor colorectale cu 14%; numarul de cazuri de tumori hepatice e mai mare acum cu 43%, iar cel al cazurilor de cancer de san la femei - cu 33%.

Cercetarile arata ca un consum mare de alcool - 7 pahare de bautura, zilnic, pentru barbati, si cinci pahare pentru femei - mareste de 4 ori riscul aparitiei cancerului de esofag si al cancerului gurii.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI:

Tag-uri: medicina | cancer | alcool