Prima pagină D:News

Ce s-a intamplat de fapt cu trupul lui Hitler?

Redactia Descopera.ro | 12.18.2009 | ● Vizualizări: 12113
Ce s-a intamplat de fapt cu trupul lui Hitler?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Ramasitele lui Adolf Hitler au fost incinerate in 1970 de catre agentii KGB sovietici si aruncate intr-un rau din Germania, ca urmare a ordinelor directe ale sefului agentiei de spionaj, a declarat in aceasta saptamana un oficial de la varful serviciilor de securitate rusesti.

Liderul Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia a confirmat pentru prima data lantul de evenimente care au condus la descotorosirea de trupul lui Hitler precum si persoana care a ordonat operatiunea, intr-un interviu exclusiv pentru agentia ruseasca de stiri Interfax.

Generalul Vasily Khristoforov a declarat ca din fostele documente secrete reiese ca seful KGB, Yuri Andropov, avand consimtamantul conducerii Partidului Comunist Sovietic, a ordonat o misiune ultrasecreta de distrugere a ramasitelor lui Hitler, a ramasitelor sotiei sale, Eva Braun, precum si a cadavrelor liderului propagandist al Germaniei Naziste Joseph Goebbels si intregii sale familii.

Din aceleasi documente reiese ca aceasta decizie a lui Andropov a fost motivata de teama KGB si a Partidului Comunist Sovietic ca locul de ingropaciune al lui Hitler ar fi avut sanse sa se transforte intr-un loc de veneratie si pelerinaj pentru sustinatorii ideilor fasciste.

Operatiunea, purtand numele de cod "Arhivele", a fost coordonata de un grup de agenti special "kaghebisti", in Magdenburg, estul Germaniei, unde trupurile fuseserea ingropate in secret la 21 februarie 1946, pe teritoriul unui stabiliment militar sovietic. Doua protocoale au fost derulate dupa ce operatiunea s-a consumat, in 4 aprilie 1970. Primul documenta deschiderea mormantului care continea ramasitele liderilor nazisti si pe cele ale familiilor lor, iar celalalt le detalia distrugerea fizica".

"Resturile au fost incinerate intr-un crematoriu in afara orasului Shoenbeck, la 11 kilometri departare de Magdenburg, iar cenusa rezultata a fost aruncata in raul Biederitz", scrie in cel de-al doilea document, potrivit declaratiilor lui Khristoforov.

Sursa: CNN

CITESTE SI: