Prima pagină D:News

Acesta este cel mai mare bou din lume

Redactia Descopera.ro | 01.06.2010 | ● Vizualizări: 3540
El este cel mai mare bou din lume     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Pe numele sau din pedigree, The Field Marshall, boul in varsta de 8 ani din rasa Charolais a atins greutatea record de 1.670 kg, obtinand astfel titlul de cea mai mare vita domestica din Mare Britanie.

In ciuda acestor date impresionante, boul in cauza este, de fapt, un "adolescent" care nu si-a incheiat inca procesul de crestere, dupa cum ne asigura si stapanul sau in varsta de 80 de ani, Arthur Duckett:

"Marshall se bucura de o stare de sanatate excelenta si nu exista niciun motiv pentru care sa nu mai creasca. Retineti ca are doar 8 ani si la maturitate va deveni inca mai mare decat este in prezent. Cu toate acestea, nu este deloc gras, este tot o imensa masa musculara pe copite. As fi putut sa-l hranesc in exces, dar nu vreau sa-l fac sa arate grotesc, il vreau sanatos si masiv in mod natural. In acesta directie, Marshall este plimbat zilnic pe distante mari pentru mentinerea in forma optima a masei musculare", incheie acesta.

Specialistii considera ca dimensiunile neobisnuite ale vitei se datoreaza atat bagajului genetic de exceptie mostenit de la parinti, cat si faptului ca a fost castrat. The Filed Marshall a fost cantarit ultima data in cadrul The Agricultural Fatstock Show de langa orasul Somerset.In prezent, Arthur Duckett a instituit o taxa de 2 lire sterline pentru orice vizitator curios care-i trece pragul fermei pentru a-l admira peThe Field Marshall.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI :

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI