Prima pagină D:News

Veninul de Cobra anuleaza simptomele artritei

Redactia Descopera.ro | 01.13.2010 | ● Vizualizări: 584
Veninul de Cobra anuleaza simptomele artritei     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Era anul 2002 si bolnavul de artrita Joe de Casa isi lucra gradina din Northampton, Anglia, atunci cand un sarpe veninos l-a muscat. Supravietuind incidentului, de Casa, chinuit ani buni de inflamarea articulatiilor, a declarat ca lunile ulterioare atacului au fost singura perioada fara dureri intr-un foarte mare interval de timp.

Asemenea declaratii, carora li se adauga si convingerile vechi de secole ale sistemului medical traditional indian Ayurveda, ar putea detine ceva adevar. Veninul cobrelor ar putea nu doar sa trateze artrita, dar si sa previna eventualele efecte nefaste ale afectiunii.

Cercetatorii au stabilit deja ca veninul de cobra indiana a prezentat actiune anti-artritica in cadrul testelor de laborator desfasurate pe rozatoare. Desi mai sunt necesare testari clinice asupra subiectilor umani, un leac pe baza veninului de cobra se afla deja in dezvoltare.

Colagenul reprezinta una dintre principalele proteine aflate in piele si in oase. Veninul de cobra, si nu doar acesta, previne distrugerea cartilagiilor prin inhibarea pierderilor de colagen. Dar anual, in lume mor zeci de mii de oameni din cauza muscaturilor de serpi veninosi, incat cercetatorii continua sa incerce izolarea componentelor benefice din venin, de cele otravitoare si cu potential letal.

Sursa: Dicovery

CITESTE SI: