Prima pagină D:News

Cazul adolescentei al carei chip “a crescut” la loc

Redactia Descopera.ro | 01.14.2010 | ● Vizualizări: 516
Cazul adolescentei al carei chip “a crescut” la loc     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Eva Uhlin, o adolescenta suedeza lovita de o rara boala de piele ce i-a distrus fizionomia, isi poate face din nou prezenta in public fara griji, dupa ce chipul i s-a regenerat in intregime.

Medicii se temeau ca tanara va ramane marcata pe viata dupa ce a suferit de o reactie alergica la paracetamol, situatie intalnita o data la un milion de cazuri. O afectiune cu potential letal, denumita necroliza epidermica toxica i-a atacat intregul corp, provocandu-i pierderi masive de piele.

Boala incurabila a adus-o pe tanara, astazi in varsta de 19 ani, in starea unui cadavru intrat in descompunere, zacand saptamani intregi pe un pat de spital. Dar acum, la mai mult de trei ani dupa eveniment, domnisoara poate, in sfarsit, sa iasa din nou in lume.Cosmarul Evei a inceput in septembrie 2005, pe cand se afla in vacanta. Adolscenta, care pe atunci avea 15 ani, a fost cuprinsa de febra si sfatuita sa ia medicamente. Insa combinatia dintre virusul ei si medicament a creat o reactie alergica teribila.

Eve Uhlin s-a trezit a doua zi de dimineata cu un fel de coji pe fata si pe tot corpul. Medicii i-au administrat morfina pentru a stavili agonia fetei si au aplicat o alifie linistitoare pe fata si pieptul ei. Insa, chiar atunci pielea a inceput sa cada sub degetele doctorilor care o examinau. Si-a pierdut parti din piept, brate, spate, abdomen si chiar pleoapele, unghiile si parul.

Chiar si acum, Eve trebuie sa foloseasca picaturi pentru ochi de doua ori pe zi si a ramas cu o sensibilitate pentru lumina solara. Aceasta afectiune epidermica poate ucide pana la 40% dintre cei care sufera de ea, stimuland vulnerabilitatea pacientilor in fata infectiilor.

Sursa: Metro

CITESTE SI:.