Prima pagină D:News

Portretul teroristului la batranete

Redactia Descopera.ro | 01.15.2010 | ● Vizualizări: 116
Portretul teroristului la batranete     terorism, informatii, osama, fotografie + zoom
Galerie foto (3)

Chiar daca pana acum a dat rezultate modeste, autoritatile americane insista cu programul de recompense oferite celor care contribuie la capturarea teroristilor de pe lista “most wanted”. Ultima gaselnita? Alaturi de traditionalele fotografii, pe afise au fost acum inserate si imagini “imbatranite”ale chipului acestora.

Lista celor mai cautati criminali se deschide desigur cu Osama Bin Laden. Toate urmele fondatorului organizatiei Al Qaeda s-au pierdut de ceva vreme, iar serviciile de informatii continua sa sustina ca s-ar afla in zona tribala pachistaneza. Pe lista americanilor urrmeaza fotografiile "fotoshopate" ale liderului talibanilor, mullahul Omar, ale asa-zisul "pilot" Adnan El Shukrijuma, suspectat de a fi fost un agent operativ in masura sa organizeze planuri complexe, si cele ale lui Abdul Rahman Yasin, ultimul terorist neprins implicat in primul atac al Turnurilor Gemene.

Pentru Osama, "premiul" este de 25 milioane de dolari, dar este privit cu mult scepticism de catre expertii in domeniu. Acordarea recompenselor - spun unii -, functioneaza impotriva criminalilor obisnuiti, a servit uneori la capturarea teroristilor in Columbia, a inregistrat unele rezultate pozitive in ultimul an in Pakistan, dar cand vine vorba de Al Qaeda previziunile nu sunt prea incurajatoare. Explicatia ar fi riscul scazut de tradare printre membrii organizatiei, pus pe seama legaturilor religioase si de familie ale acestora.

Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI: