Prima pagină D:News

Profetiile lui Nostradamus – prima carte franceza ”digitalizata” de Google

Redactia Descopera.ro | 01.22.2010 | ● Vizualizări: 930
Profetiile lui Nostradamus – prima carte franceza ”digitalizata” de Google     tehnologie, carte, Google, e-reader, Nostradamus, Internet + zoom
Galerie foto (1)

O editie din secolul al XVI-lea a celebrelor catrene profetice va fi primul volum in limba franceza pe care Google il va converti in format electronic, pentru a-l pune la dispozitia publicului larg.

Cartea face parte dinntr-un lot de peste 500.000 de volume, incluse in patrimoniul Bibliotecii Municipale din Lyon.

Franta are in vedere un amplu program de digitalizare a cartilor pastrate in biblioteci si muzee, program pentru care vor fi alocati 750 milioane de euro.

Recent, Biblioteca din Lyon a semnat cu acord cu gigantul american Google, pentru digitalizarea unui mare numar de volume; acestea vor vor fi scanate pagina cu pagina si vor putea fi accesate pe internet sau citite pe dispozitive tip e-reader.

Desi, astfel, comorile literaturii franceze vor deveni accesibile unui numar mult mai mare de cititori, exista si reprezentanti ai intelectualitatii frnaceze carei critica acordul, considerand ca aceste valori ale patrimoniului cultural national ar trebui pastrate cu mai multa grija si nu vulgarizate prin punerea lor la indemana oricui.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: