Prima pagină D:News

Japonezii au inventat apa... elastica

Redactia Descopera.ro | 01.27.2010 | ● Vizualizări: 202
Japonezii au inventat apa... elastica     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii de stiinta niponi au inventat ceea ce ei numesc “apa elestica”, anunta departamentul Bernama al Agentiei Nationale Malaeziene de Stiri.

Dezvoltat la Universitatea din Tokyo, noul material consta, in proportie de 95% din apa, cu un mic adaos de clei si substanta organica. Ingredientul rezultat este asemanator cu jeleul sau cu gelatina, dar este extrem de elastic si transparent.

Inventia a fost prezentata in premiera publicului saptamana trecuta, in cel mai recent numar al revistei stiintifice Nature. Potrivit articolului, noul material este foarte prietenos cu mediul, nepoluant si sigur pentru oameni si animale. El ar putea reprezenta o unealta pe termen lung in tehnologiile medicale, servind, posibil, mai ales la vindecarea plagilor sau a tesutului crestat chirurgical.

Bernama adauga ca, prin sporirea densitatii sale, "apa elastica" ar putea fi intrebuintata in producerea de "materiale plastice ecologice" sau ar putea chiar inlocui definitiv plasticul. In aceasta directie se vor continua cercetarile pana in septembrie 2010. Iar daca apa elastica isi va dovedi potentialul, este posibil ca oamenii de stiinta japonezi sa transforme planeta intr-un loc mai curat.

Sursa: Tomsguide

CITESTE SI: