Prima pagină D:News

Un ganez participa la Olimpiada de Iarna

Redactia Descopera.ro | 01.31.2010 | ● Vizualizări: 106
Un ganez participa la Olimpiada de Iarna     jocuri olimpice, olimpiada de iarna, jocurile olimpice de la vancouver, cool runnings, ganez, schior, Kwame Nkrumah-Acheampong + zoom
Galerie foto (3)

Un om care a crescut intr-o tara in care nu ninge niciodata va deveni primul ganez care concureaza la Jocurile Olimpice de Iarna. Kwame Nkrumah-Acheampong, in varsta de 35 de ani, a vazut pentru prima oara zapada in urma cu numai 5 ani, insa este dornic sa concureze impotriva celor mai buni schiori, la Olimpiada de la Vancouver.

Kwame Nkrumah-Acheampong a invatat sa schieze pe zapada artificiala, in cadrul unui complex acoperit, si este singurul african de culoare care face parte din circuitul international de schi. Botezat cu ironie Leopardul de Zapada (leopardul - cu exceptia speciei rare Uncia uncia, fiind, de asemenea, un animal care nu a intalnit vreodata zapada), Kwame a trecut cu mare noroc de rundele de calificare, pentru a deveni primul ganez din istorie care participa la o competitie de slalom si slalom urias. Si pentru a face in ciuda tuturor carcotasilor, chiar si-a comandat o costumatie de schi speciala care imita blana unui leopard.

Povestea sa este similara cu aceea a filmului Disney, Cool Runnings, despre echipa de bob a Jamaicai care a debutat fulminant la Olimpiada de Iarna de la Calgary din 1988. « Au fost cinci in care m-am pregatit intens, iar familia mea a trecut prin multe dureri de cap si lacrimi, fiind totusi alaturi de mine. Nu am cuvinte sa le multumesc suficient celor care m-au sustinut. Sunt forte mandru de originea mea si sper sa fiu un model pentru africani si ganezi, astfel incat orice negru sa-si urmeze visul. Nimic nu este imposibil, daca-ti doresti cu adevarat ceva », declara emotionat schiorul de culoare.

CITESTE SI: