Prima pagină D:News

Fanilor “Codul lui Da Vinci” li se ofera un tur virtual al Capelei Rosslyn

Redactia Descopera.ro | 01.29.2010 | ● Vizualizări: 1415
Fanilor “Codul lui Da Vinci” li se ofera un tur virtual al Capelei Rosslyn     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Imagini tridimensionale foarte detaliate le vor oferi entuziastilor romanului scris de Dan Brown, “Codul lui Da Vinci”, sansa unui tur virtual al Capelei Rosslyn. Biserica a devenit celebra odata cu includerea sa in povestea de succes a autorului american, alimentand zvonuri conform carora lacasul ar adaposti Sfantul Graal.

Designerii digitali de la Scoala de Arta Glasgow s-au aliat cu Historic Scotland, o agentie executiva a Guvernului Scotian si au creat un plan integral 3D al controversatei cladiri. Proiectul a intrebuintat tehnologie laser de ultima ora pentru a realiza o reprezentare perfecta, la milimetru, a arhitecturii capelei. In mod normal, procedurile ar fi durat aproximativ un an, dar, gratie noilor tehnologii, totul a fost posibil in numai trei zile.

Planurile adunate vor fi folosite acum pentru a asista un program de conservare si de imbunatatire a capelei, in valoare de 15 milioane euro, aflat deja in derulare. De asemenea, se lucreaza in prezent la crearea unei pagini permanente pe Internet, destinata gazduirii imaginilor realizate, care va face posibil accesul global la turul virtual al Capelei Rosslyn.

Sursa: STV

CITESTE SI: