Prima pagină D:News

Robocop de Cracovia

Redactia Descopera.ro | 02.04.2010 | ● Vizualizări: 78
Robocop de Cracovia     robocop, robot, securitate, arme, politie, violenta + zoom
Galerie foto (2)

Robotii de securitate au luat cu asalt strazile din Cracovia. Polonezii se simt mai in siguranta de cand paznicii mecanizati patruleaza vigilent zi si noapte.

Robotii sunt prototipuri denumite MSMW (Mobilny System Monitoringu Wizyjnego / Sistem mobil de monitorizare vizuala) si sunt produsi de firma poloneza specializata in echipamente de securitate Justus. MSMW se deplaseaza precum un automobil, au anumite grade de independenta, putand fi programati sa patruleze intr-un anumit perimetru, dar pot fi si controlati de un operator uman. Robotii de securitate sunt echipati cu camere video, microfoane, un difuzor si o antena.

Camera de 15 megapixel este folosita pentru a se focusa asupra situatiilor potential periculoase, apoi robotul se deplaseaza acolo, trimitand coordonatele GPS ale locatiei spre politie, salvare sau pompieri si dand sfaturi sau avertismente, in functie de situatie. De asemenea, operatorul uman poate sa intervina oricand pentru a comunica cu agresorii sau victimile. Datorita dimensiunii reduse si mobilitatii ridicate, MSMW este un dispozitiv excelent de patrula urbana, insa se descurca bine si pe terenuri accidentate. Cu toate ca robotul nu este dotat cu arme, are prevazut un dispozitiv antifurt si poate performa cateva functii defensive in cazul in care cineva are de gand sa-i faca ceva rau.

Sursa: Rex

CITESTE SI: