Prima pagină D:News

Nu mai invatati limbi straine! Google o va face pentru voi

Redactia Descopera.ro | 02.08.2010 | ● Vizualizări: 345
Nu mai invatati limbi straine! Google o va face pentru voi     telefon, traducerem google, limbi straine + zoom
Galerie foto (1)

Un telefon mobil care sa indeplineasca si functia de traducator a fost, pana recent, o idee demna de romanele SF. Google anunta, insa, ca proiectul este cat se poate de realist si ca telefonul minune care traduce instant orice limba straina va fi gata in doar cativa ani.

"Este evident ca pentru buna functionare a unui asemenea dispozitiv este nevoie de un sistem extrem de exact de traducere si inca unul pentru recunoasterea vocilor. In fapt, la acest proiect lucram chiar acum", sustine Franz Och, unul dintre reprezentantii Google.

Google are deja experienta in traduceri, acoperind pana in prezent 52 din cele 6000 de limbi si idioame de pe Terra. Si daca incercarile initiale de traduceri au fost destul de stangace, o baza de date aflata in continua crestere a permis serviciul Google Translate o acuratete din ce in ce mai mare. Ultima limba trecuta de Google in portofoliul sau este un dialect haitian.

Nu toti specialistii cred, insa, in reusita unui asemenea proiect. "Problemele legate de viteza vorbirii, de accente si de alte variabile nu pot fi indepartate de niciun aparat. In acest moment, nu exista niciun dispozitiv care sa poate traduce instant tot cee ce vorbim noi", sustine convins David Crystal, profesor de lingvistica la Universitatea Bangor.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI: