Prima pagină D:News

Vreti sa zburati cu robotul bin Laden ?

Redactia Descopera.ro | 02.10.2010 | ● Vizualizări: 36
Vreti sa zburati cu robotul bin Laden ?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Pasagerii care au zburat pe cursa dintre Dubai si Ryadh au fost socati dupa ce au fost intampinati la urcarea in aeronava de catre un robot vorbitor care i-a poftit politicos la bord si care semana izbitor de mult cu Ossama bin Laden, cel mai cautat terorist de pe planeta.

Compania Emirates Airlines declara intr-un comunicat oficial, remis tuturor agentiilor de presa, ca pasagerii nu au de ce sa se teama sau sa considere ca sunt victimele unei eventuale glume proaste, deoarece noul insotitor de bord robotizat din aeronavele sale se numeste de fapt Ibn Sinna, in onoarea unui mare calator si explorator musulman din perioada medievala. Mai mult decat atat, controversatul robot este programat sa ajute si sa informeze orice pasager care il interpeleaza.

"Robotul poate recunoaste fizionomiile pasagerilor, are capacitatea de a intelege si conversa cu pasagerii vrobitori de limba araba, este conectat la Internet si poate oferi toate informatiile care tin de zborul si cursa respectiva. Este, cu siguranta, unul dintre cei mai avansati roboti humanoizi din prezent", declara dr. Nikolaos Mavridis, profesor in cadrul United Arab Emirates University Colleege of Information Technology din Al Ain, cercetator care, impreuna cu echipa sa de asistenti, a creat robotul de bord Ibn Sinna.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI :