Prima pagină D:News

Consumul de oua nu afecteaza semnificativ nivelul de colesterol

Redactia Descopera.ro | 02.28.2010 | ● Vizualizări: 456
Consumul de oua nu sunt afecteaza semnificativ nivelul de colesterol     nutritie, alimentatie, medicina, sanatate, aliment, ou, colesterol, dieta, grasime + zoom
Galerie foto (1)

Timp de decenii, oamenii au fost convinsi ca, daca mananca multe oua, se vor alege cu “colesterolul marit”. Dar un studiu recent, prezentat de cercetatorii britanici de la Universitatea din Surrey in publicatia Nutrition Bulletin a Fundatiei Britanice pentru Nutritie, arata cu totul altceva: consumul de oua are un efect nesemnificativ asupra nivelul de colesterol din organism.

In anii 1960, britanicii consumau, in medie, 5 oua pe saptamana, pe cap de locuitor, insa, la mijlocul anilor 1990, in urma numeroaselor recomandari privind prevenirea hipercolesterolemiei inclusiv prin reducerea consumului de oua, cifra scazuse sub 2.

Cercetatorii Juliet Gray si Bruce Griffin, autorii studiului, considera ca efectul hipercolesterolemiant al oualor nu este decat un mit, ouale reprezentand un aliment hranitor care are trebui sa faca parte, in mod normal, dintr-un regim alimentar sanatos.

Cei doi specialisti au afirmat ca nu nu exista motive serioase pentru a reduce drastic consumul de oua si ca mult mai periculoase, in ceea ce priveste efectul asupra nivelului de colesterol din organism, sunt grasimile saturate.

Sursa: Top News

CITESTE SI: