Prima pagină D:News

Obezitatea, smogul si sauna, dusmanii virilitatii

Redactia Descopera.ro | 03.01.2010 | ● Vizualizări: 185
Obezitatea, smogul si sauna, dusmanii virilitatii      obezitate, smog, sauna, virilitate + zoom
Galerie foto (1)

Au demonstrat-o cercetatorii italieni de la Universitatea Padova, in cadrul unui studiu prezentat la o conferinta de Medicina a Sexualitatii.

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Centrul de Crioconservare a gametilor masculini din cadrul Spitalului Universitatii Padova, pe un esantion de 2.123 tineri in varsta de 18 ani. A reiesit ca, in medie, lungimea organelor sexuale ale acestora s-a redus cu intre 9,7 centimetri si 8,9 centimetri (10% in minus in ultimii 60 de ani) si ca la 52 de tineri (30,7% dintre acestia fiind obezi) lungimea penisului s-a redus cu circa 6 centimetri.
In opinia coordonatorului studiului, Carlo Foresta, "un penis cu cativa milimetri in minus nu este un fapt ingrijorator in sine: nu tragem alarma cu privire la capacitatea sexuala a tinerilor din ziua de astazi, ceea ce ne ingrijoreaza este proiectia in timp a acestui fenomen, care anunta o tendinta catre androginie". .
Potrivit cercetatorilor, nici sauna practicata frecvent nu face bine fertilitatii: s-a observat ca intr-o perioada de trei luni poate creste temperatura in testicule si reduce productia de spermatozoizi la jumatate. In conditii normale, aceasta temperatura este mai mica cu doua grade decat cea corporala, un factor fundamental pentru o productie normala de spermatozoizi, avertizeaza medicii.
Sursa: ANSA

CITESTE SI:

Tag-uri: obezitate | smog | sauna | virilitate