Prima pagină D:News

A nins cu zapada galbena in Siberia

Redactia Descopera.ro | 03.08.2010 | ● Vizualizări: 615
A nins cu zapada galbena in Siberia      no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un grup de meteorologi rusi care isi desfasoara activitatea in Siberia Orientala a raportat un fenomen bizar concretizat in repetate nisori in care zapada cazuta avea culoarea aurie in loc de alba.

La o analiza detaliata s-a dovedit ca straniile ninsori care i-au speriat pe locuitorii din Ussuriisk si Vladivostock isi au originea in Mongolia. De fapt, vinovati pentru zapada galbena sunt curentii aerieni de mare altitudine din Mongolia care au ridicat in atmosfera cantitati consistente de praf si nisip de culoare galbena din Desertul Gobi. Praful a fost transportat de vanturi pe deasupra Chinei si a cazut apoi in regiunea Fluviului Amur sub forma de zapada galbena.

"Fenomenul in sine este extraordinar, deoarece se petrece foarte rar si ninsorile in sine sunt pur si simplu spectaculoase, luminozitatea lor amplificand efectul de ninsoare aurie. In plus, acest gen de precipitatii nu este periculos pentru locuitori sau mediul ambiant. Zapada topindu-se normal primavara, iar praful care se impregneaza in sol actioneaza ca un fertilizator", declara Elena Pechkina, meteorolog sef in orasul Vladivostock.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI: